Over mezelf

Ik ben Aline, een gediplomeerd herboriste. Ik ben 27 jaar, thee (of infusie) freak, natuurliefhebber,  yoga en meditatie fan!
Ik woon in Brussel en hou van de stad maar ik zou absoluut niet zonder de natuur kunnen. Om tot rust te komen trek ik dus regelmatig voor weekendjes terug naar de druivenstreek waar ik ben opgegroeid, of naar andere mooie plekjes in het groen.
In het dagdagelijkse leven help ik mensen met een verstandelijke beperking aan huis. In de week vind je mij dus vaak terug op de fiets van huisbezoek naar huisbezoek. Een job die ik heel graag doe. 
Ik ben een positief en eerder introvert persoon, en best wel gevoelig maar dat is helemaal oké want hier schuilt ook een grote kracht in. Ik ben een echt hondenmens, draag het liefst geen schoenen,  en mijn favoriete kledingstuk is mijn roze salopette!

Workshops-mama-met-baby.jpeg
WORKSHOP TAFEL.jpg

Hoe het begon

Ik was altijd al gefascineerd door de natuur en door het feit dat de mens vroeger alles in de natuur vond om zichzelf te voeden, te versterken en  te genezen. Denk maar aan de kruidenvrouwen of heksen. Vroeger werd die kennis over planten en kruiden van generatie op generatie doorgegeven.  Ik vond het zo jammer dat ik daar niks van had meegekregen en dat er zo veel van die kennis verloren is gegaan, dat ik besloot om een opleiding tot herboriste te volgen. 
In september 2019 startte ik mijn opleiding en in mei 2020 startte ik mijn Instagram kanaal Mentha x Piperita. Met M x P wou ik graag aantonen dat je niet voor elk kwaaltje naar de apotheek moet lopen. Veel van onze geneesmiddelen zijn gebaseerde op de werking van planten dus waarom niet teruggaan naar die essentie? Terug naar de natuur. Back to the basics.
Met dit Instagram account wil ik jullie inspireren en onderdompelen in de kracht van de natuur.
Dat doe ik aan de hand van de kruidenapotheek: posts over kwaaltjes en hoe je die kan aanpakken met planten en kruiden, culinaire receptjes met kruiden en eetbare bloemen, en tot slotte receptjes en tutorials over hoe je zelf natuurlijke (verzorging)producten maakt en zo veel meer.
Eind september 2020 begon ik te dromen over het geven van workshops om mijn enthousiasme en kennis te delen, toen startte ik als zelfstandige in bijberoep. Jammer gooide de coronacrisis roet in het eten en moest ik die plannen uitstellen. In januari 2021 kwam dan het plan om online workshops te maken en ook deze website te maken.
En nu zijn we hier, met twee online workshops en ondertussen al heel wat leuke offline workshops achter de kiezen. 
En er staat ook nog steeds veel op de workshop planning. Vindt je niet wat je zoekt? Organiseer dan eens een workshop bij je thuis met je vriendinnen, dan bekijken we samen welke productjes jullie het liefste willen maken.


Omdat ik de natuur nog dichter bij jullie wil brengen kom ik binnenkort ook uit met mijn eigen kruiden infusies! Meer informatie daarover binnenkort!


Veel Liefs,
Aline