Slaapthee.jpg

Hallo daar

Allereerst bedankt voor je bestelling ! Ik ben zo blij dat jij de weg hebt gevonden naar Mentha x Piperita.

Ik wil je graag nog iets extra vertellen. Iets wat me heel nauw aan het hart licht, en ik heel belangrijk vind dat jij dit weet...

Wist je al?

Dat de kruiden die ik voor mijn kruideninfusies gebruik biologisch zijn? Ik koop mijn kruiden aan bij een leverancier die zijn kruiden biologisch kweekt en hiervoor certificaten heeft. 
 

Toch mag ik mijn kruideninfusies niet biologisch noemen. Vreemd hé? Maar zo werkt het nu eenmaal in België. In België mag je pas het woord "bio", "biologisch" of "organic" gebruiken als je productie proces gecontroleerd werd door een officieel controleorgaan. Jammer genoeg kost dat een 950 euro per jaar.  Omdat ik dit als zelfstandige in bijberoep doe, en mijn jaarlijkse omzet dat dus niet toelaat, kan ik die investering (nog) niet betalen. 

Persoonlijk vind ik dat wel jammer dat ik niet mag communiceren dat mijn kruiden biologisch zijn, terwijl ze dat wel zijn. Maar het zei zo, en daarom dat ik het jullie op deze manier toch wil laten weten. 

Dus ook al staat het niet op het etiket of op mijn website, weet dat ik biologische kruiden blijf  gebruiken. Ik vind het belangrijk voor onze gezondheid maar vooral ook voor onze planeet.  Je kan dus op beide oren slapen, alleen het beste voor jou en de planeet!  

 

Kennen jullie Chantal al?

Chantal_edited.jpg

Chantal is een geweldige madame die me ontzettend goed helpt bij het vullen van de theezakjes, het plakken van de etiketten,... De kans is groot dat jou pakje dus (deels) door haar is klaargemaakt. 

Chantal ken ik via mijn hoofberoep, ik ben begeleidster voor personen met een mentale beperking. Chantal kan niet terecht op de reguliere arbeidsmarkt maar vind het uiteraard wel belangrijk om een fijne dag invulling te hebben. Chantal kende ik als een dame die opzoek was naar een leuk en zinvol vrijwilligers werk en dat kon ik haar geven! Deze samenwerking is dus een win-win situatie voor ons beiden.

sociale_edited.jpg

Telkens wanneer ik haar zie vraagt ze of ik goed verkocht heb en wanneer we weer eens zakjes kunnen vullen.

Hartverwarmend om te zien hoe graag ze dit doet. Ze doet het met heel haar hart zegt ze altijd. En dat zie ik, proeven jullie het ook?

Laat het ons zeker weten. 

Veel liefs, 

Chantal en Aline 🤍

Email 

Volg je me al op sociale media?

  • Facebook
  • Instagram